Länkar

H-märket

Chiegas Kennel  –    http://www.chiegas.se

Uppfödare av Spansk hundras  Perro Aqua de Espanol ( Spansk vattenhund ) Anna Grevåker Helsingborg

Svenska kennelklubben SKK  –  http://www.skk.se

Svenska Kennelklubben firar snart 125 år i hundens och hundägarens tjänst! På de här sidorna kan du läsa mer om vad vi gör och få en inblick i hur vår stora organisation är uppbyggd.

Hundutbildningsgruppen  –  http://www.hundutbildningsgruppen.se

En utbildning för dig som vill arbeta som Instruktör i vardagsfostran. Tonvikten ligger på samspelet mellan hund och människor. Efter avslutad utbildning skall du kunna hålla följande kurser: Vardagslydnad, Valputveckling och Hundägareutbildningar.

>

Dogparkour  –  http://dogparkour.se

Dogparkour är balansträning för din hund. Det går ut på att hoppa upp på, balansera hoppa över.krypa under olika hinder som finns i omgivningen. Många hundar har väldigt dålig kroppsmedvetenhet, här lär sig hunden att den har en framdel, bakdel, och fyra tassar och den lär sig att styra alla delar på ett kontrollerat sätt.  Kika gärna in på denna länk!!!

Läsvärt

Härlig Hund  –  http://harligahund.se

Härliga Hund är tidningen för dig som älskar hundar. Här får du en perfekt blandning av kunskap och intressanta reportage ur hundvärlden.

Hundens språk och tankar –  http://www.bokus.com/bok/9789127131088/hundens-sprak-och-tankar/

Det är svårt att tänka sig ett mänskligt liv utan hundar! Sedan vi levde som jägare och samlare har hunden följt oss människor. Per Jensen, professor i etologi, har skrivit en bok om hundens beteende, språk och tankeförmåga och beskriver pedagogiskt hur kunskapsläget är idag.

Lexikon i Hundspråk – Anders Hallgren   –  http://www.haromi.se/lexikonihundsprakandershallgren-p-1865.html

Sedan urminnes tider och in i vår nutida civilisation har hunden burit med sig sitt språk. Ursprungligt, orubbligt och som en länk till sin förfader, vargen. Kan du läsa din hund? Förstår du allt den sägertill dig? För du ska veta att din hund talar med dig varje stund, varje dag.

Lyckliga lydiga hundar  –  http://www.bokus.com/bok/9789153433347/lyckliga-lydiga-hundar/

Hur ska man göra för att få sin hund både lydig och lycklig? Den här boken presenterar en träningsform som bygger på förståelse, kärlek, lagom höga krav och kontakt.

Vardagsuppfostran med känsla och respekt  –  http://www.ahlbom.net/

Jag kan tänka mig att en stor del av hundägarna som har hunden som sällskapshund skulle få ett naturligare och lättsammare liv med sin hund om dom hade denna bok tillhands, läste och funderade..